MONTENEGRO FIGHTING CHAMPIONSHIP 5

Svečana sala Imanja „Knjaz“ 8. juna bila j domaćin izuzetno dobre MMA pripredbe, petog po redu Montenegro fighting championship-a koji je brojao čak 17 mečeva, a od kojih su pojedini mogli da zadovolje i najprobirljiviju MMA publiku.

SEMI - PRO MEČEVI

Program je počeo semi-pro borbama, odnosno mečevima koji su se radili u tri runde u trajanju po tri minuta, te u kojima nijesu bili dozvoljeni udarci laktovima i koljenima. Samo jedan od navedenih završen je po isteku poslednje, i to onaj između Krsta Vukotića i Ivana Šofrana koji je prvi odlukom sudija 2:1 riješio u svoju korist. Ostala tri meča prekinuta su prije isteka devetog minuta, a pobjde su ostvarili Savo Mugoša, Vuk Vukotić i Aleksa Mihailović (prvi prisiljavanjem protivnika na predaju, preostala dva ground and pound-om).

Parovi Kg Runde
Savo Mugosa vs Jovan Kandić -70kg 3x3 min
Vuk Vukotić vs Nikola Glavičanin -77kg 3x3 min 
Boris Orovic vs Aleksa Mihailović  -70kg 3x3 min
Krsto Vukotić vs Ivan Šofran -77kg 3x3 min
Mečevi   Pogledajte video

PRO MEČEVI

Uslijedio je program od sedam mečeva po profesionalnim pravilima, a isti je otvorio Rašo Vuković, i to ubjedljivom pobjedom prekidom u prvoj rundi nad Branislavom Došenovićem. Još jedan „missmatch“ mogli smo da gledamo i u narednoj borbi, jer Slobodan Vukić ni u kom slučaju nije protivnik ni za mnogo slabijeg borca od Vasa Bakočevića, a kamo li za njega. Još jedan vrlo kratak meč i ubjedljiva pobjeda „Psihopate“. Nino Škrijelj je nakon dodatne runde u veoma neizvjesnom meču savladao Lazara Kukuličića, a Aleksandar Janković ipak uspio da izađe na kraj sa hrabrim i veoma čvrstim Slađanom Dragišićem, savladavši ga prekidom, ali pretrpivši određenu „štetu“. Ispostavilo se da Luka Čvorović ipak nije dorastao Igoru Krstiću koji je od početka vodio ne baš lijep za gledanje meč na način na koji to njemu odgovara, te na kraju prekidom savladao domaćeg borca. Najveće razočarenje večeri za podgoričku publiku bio je poraz favorizovanog Dimitrija Džankića od borca iz Banja Luke Nemanje Milakovića, i to prekidom po završetku prve runde, jer je domaći borac bio u veoma lošem stanju nakon iste, te nije mogao da nastavi meč. Bio je to ujedno i uvod u glavni program večeri, a to je svakako pet borbi za šampionski pojas.

Parovi Kg Runde
Radovan Vuković vs Branislav Došenović -82kg 2x5 min
Vaso Bakočević vs Slobodan Vukić -80kg 2x5 min
Nino Škrijelj vs Lazar Kukuličić  -70kg 2x5 min 
Milos Janičić vs Ivan Skoko -84kg 2x5 min
Aleksandar Janković vs Sladjan Dragišić -70kg 2x5 min
Luka Čvorović vs Igor Krstić -84kg 2x5 min
Dimitrije Džankić vs Nemanja Milaković -77kg 2x5 min
Filip Vujic vs Branko Đurović  -93kg 2x5 min
Mečevi   Pogledajte video

MEČEVI ZA ŠAMPIONSKI POJAS

Prve četiri od pomenutih pet duela završena su prekidom, a u prva tri gledali smo u najmanju ruku neravnopravne borbe. Najprje je Stefan Negučić brutalno nokautirao Ivana Vladimira, onda se Savo Lazić „poigrao“ sa jednodimenzionalnim Zlatkom Petrovskim, a ništa menje ubjedljiv od njih bio je Nikola Blečić koji je demolirao Adnana Aščića. Sva tri meča završena su u prvoj rundi. U četvrtom je slavio Dušan Salkanović, opet prekidom, od strane medicinskog osoblja, zbog velike rasjekotine i krvarenja Nebojše Bogdanovića, i na taj način došao do pojasa u kategoriji do 61 kilogram. Poslednji meč bio je i najbolji, ukupno gledano. Tri runde trajao je rat između Stefana Šuškavčevića i Aleksandra Terzića, a kao pobjednik iz istog izašao je Šuškavčević i to nakon sudijskog preglasavanja, 2:1. Sjajan meč koji je opravdao očekivanja i donio novog prvaka u kategoriji do 66 kilograma.

Parovi Kg Runde
Stefan Negučić vs Ivan Vladimir  -77kg 3x5 min
Savo Lazić vs Zlatko Petrovski -70kg 3x5 min
Nikola Blečić vs Adnan Asčić -84kg 3x5 min
Nebojša Bogdanović vs Dušan Salkanović -61kg 3x5 min
Stefan Šuškavčević vs Aleksandar Terzić -66kg 3x5 min
Mečevi   Pogledajte video

MFC 5 - PRESS KONFERENCIJA I MJERENJE

Press konferencija i mjerenje Pogledajte video

 

MONTENEGRO FIGHTING CHANPIONSHIP 4

Pozicija Parovi MNESPORT
1 Veljko Stojković - Marinko Zarubica Pogledajte meč 
Nikola Bagić - Savo Mugoša Pogledajte meč
3 Branislav Dosenović - Miloš Janičić Pogledajte meč
4 Danilo Kolačević - Boris Orović Pogledajte meč
5 Slobodan Vukić - Nebojša Bogdanović  Pogledajte meč
6 Slađan Dragišić - Dušan Džakić Pogledajte meč
7 Danijel Aranđelović - Nino Škrijelj Pogledajte meč
8 Albin Fajković - Stefan Šupškavčević Pogledajte meč
9 Ivica Jakopić - Stefan Negučić Pogledajte meč

MFC 4 - PRESS KONFERENCIJA I MJERENJE

Press konferencija i mjerenje Pogledajte video