Kup takmičenje u muškoj konkurenciji bilo je uvod u rasplet odbojkaške sezone 2016/17 a samo je nagovijestio veliko iznenađenje i, na jednoj strani, posrtanje giganta iz Budve, te odličnu sezonu Jedinstva, na drugoj. Osim dva pomenuta kluba, plasman na završni turnir izborili su predstavnici glavnog, te grada pod Trebjesom, Budućnost i Volej Star.

Branioc trofeja, ekipa Budvanske Rivijere, relativno lako je izašla na kraj sa nikšićanima eliminisavši ih iz daljeg takmičenja maksimalnim rezultatom, a na identičan način, Budućnost je položila oružje pred raspucanim domaćinom, koji je tim trijumfom zakazao finale sa Budvanima.

Napomenućemo da je ekipa Budvanske Rivijere već tada kuburila sa ozbiljnim finansijskim problemima, te da Milan Marković za završni turnir u Bijelom Polju zbog neisplaćenih zarada nije mogao da računa na dva ponajbolja igrača, kolumbijske internacionalce Karabalija i Hurtada.

Kad na to dodamo preko hiljadu domaćih navijača, te izuzetno raspoložene Jovana Delića i saigrače, zaista Budvanska Rivijera nije imala prevelike šanse.

Duel je i počeo u tom ritmu: Delić je rešetao iz svih pozicija, Kuburović odlično razigravao saigrače a trener Prebiračević majstorski vodio duel ne dozvolivši protivniku da napravi ozbiljniju seriju. Prvi set otišao je na stranu domaćeg sastava, u drugom su se Budvani probudili i ovaj dio igre na krilima Marka Nikolića ubjedljivo riješili u svoju korist, ali se tu i zaustavili. Jedinstvo, na drugoj strani, surovo koristi „vjetar u leđa“ sa tribina i period slabe igre protivnika, dobija naredna dva seta što je značilo da slavlje u dvorani može da počne jer je pehar namijenjen pobjedniku Kupa nakon punih sedam godina promijenio vlasnika.

Valja istaći maestralnu partiju prije svih Marka Nikolića koji je meč završio sa 39 poena, te Jovana Delića na drugoj strani koji je postigao 24.

FINALE 

Datum Vrijeme Domaćin Gost Rezultat MNESPORT
12.03.   Budvanska rivijera Budva Jedinstvo Bemax 1 : 3 Pogledajte video

 

POLUFINALE

Datum Vrijeme Domaćin Gost Rezultat MNESPORT
11.03.   Budvanska rivijera Budva Volley star 3 : 0 Pogledajte video
11.03.   Jedinstvo Bemax Budućnost Capital Plaza 3 : 0 Pogledajte video

 

Datum Vrijeme Domaćin Gost Rezultat MNESPORT
    Bar volley Volley star 2 : 1 Pogledajte video
    Bar volley Volley star 0 : 3 Pogledajte video